به گزارش خبرنگار مهر، مسلم نجفی عصر امروز در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، گفت: تا کنون یارانه دارو در اختیار شرکتهای داروسازی قرار میگرفت و سختیهای بسیاری داشت.
وی ادامه داد: به طور کلی یک هزار و ۴۵ قلم دارو تحت پوشش بیمه هستند که مبلغ افزایش یافته از طریق شرکتهای بیمهگر پرداخت میشود و مبلغی که بیمار پرداخت میکند، همان مقدار قبلی است.
نجفی با اشاره به اینکه مابه تفاوت افزایشی به حساب شرکتهای بیمهگر پرداخت شده و سازمان برنامه و بودجه وظیفهی تامین این اعتبار را دارد، افزود: یارانه دارو به همه مصرف کنندگان دارو خواهد رسید و دهک بندی مدنظر نخواهد بود و این یک طرح ملی است و استان صرفاً مجری برنامه هست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: تعرفه داروهای بدون نسخه هیچ تفاوتی نکرده است، ولی درصورتی که با نسخه خریداری شود شامل این طرح میشود. همجنین مکملهای غذایی و گیاهی که ارز آزاد بود شامل تغییر تعرفه نخواهد بود.
نجفی اظهار کرد: موضوع افزایش قیمت دارو ها مربوط به داروهای تولید داخل است نه داروهایی که از خارج کشور وارد میشد بنابراین داروهایی که از خارج کشور وارد میشد با قیمت قبل توزیع خواهد شد.
وی ضمن اشاره به اینکه یکی از اهداف مهم طرح دارویار، افزایش پوشش بیمه همگانی است افزود: دهکهای اول، دوم و سوم تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند و بقیهی دهکها نیز اگر بیمه نباشند، سه ماه فرصت دارند تا خود را بیمه کنند و در این سه ماه نیز به صورت بیمه شده عنوان میشوند.
نجفی ادامه داد: استفاده از طرح دارویار تنها با نسخه پزشک امکان پذیر است و در غیر این صورت مشمول نمیشود.
وی از کیفیت بالای داروهای ایرانی خبر داد و گفت: بخشی از داروهای ما به کشورهای همسایه قاچاق میشود و گزارشاتی هم داریم که قاچاق بخشی از داروها به صورت ثالث انجام میشود؛ لذا افزایش قیمت و هدفمند شدن قیمت داروها باعث کاهش قاچاق معکوس دارو نیز خواهد شد.
نظر شما